Kultura kulinarna Półwyspu Apenińskiego WH-FW-SP-I-3-KultKul
Jeszcze nie wprowadzono opisu dla tego przedmiotu...
E-Learning
Grupa przedmiotów ogólnouczenianych
Poziom przedmiotu
Symbol/Symbole kierunkowe efektów uczenia się
Typ przedmiotu
Koordynatorzy przedmiotu
Efekty kształcenia
Po zaliczaniu przedmiotu, student zna podstawową terminologię z zakresu włoskiej kultury kulinarnej (F1_W17), potrafi dokonać średniozaawansowanej analizy włoskich zwyczajów kulinarnych, lokując je przy tym w szerszym kontekście historyczno-geograficzno-kulturowym (F1_U08), jest świadomy przynależności do europejskiego kręgu kulturowego i współodpowiedzialności za
zachowanie dziedzictwa kulturowego Europy i w szczególności dziedzictwa Półwyspu Apenińskiego (F1_K05).
2 Punkty ECTS:
1 punkt - kontakt bezpośredni
1 punkt - praca własna
Więcej informacji
Dodatkowe informacje (np. o kalendarzu rejestracji, prowadzących zajęcia, lokalizacji i terminach zajęć) mogą być dostępne w serwisie USOSweb: