Historia kuchni włoskiej WH-FW-SP-I-3-HisKuch
Jeszcze nie wprowadzono opisu dla tego przedmiotu...
E-Learning
Grupa przedmiotów ogólnouczenianych
Poziom przedmiotu
Symbol/Symbole kierunkowe efektów uczenia się
Typ przedmiotu
Koordynatorzy przedmiotu
Efekty kształcenia
Absolwent kursu zna podstawową terminologię nauk humanistycznych z zakresu historii kulinarnej Włoch [F1_W17], potrafi dokonać średniozaawansowanej analizy wybranego tworu cywilizacji obszaru kulturowego Włoch, lokując je przy tym w szerszym kontekście historyczno-kulturowym i wykazując zrozumienie różnych etapów rozwoju kuchni włoskiej [F1_U08], jest świadomy przynależności do europejskiego kręgu kulturowego i współodpowiedzialności za zachowanie dziedzictwa kulturowego Europy i poszczególnych jej regionów, w szczególności dziedzictwa obszaru kulturowego Włoch w kontekście historii kulinarnej [F1_K05].
Więcej informacji
Dodatkowe informacje (np. o kalendarzu rejestracji, prowadzących zajęcia, lokalizacji i terminach zajęć) mogą być dostępne w serwisie USOSweb: