Przedmiot nie jest aktualnie prowadzony!
Punkty ECTS:
brak danych
Organizowany przez:
Wydział Nauk Humanistycznych
Kultura kulinarna Półwyspu Apenińskiego WH-F-FW-SP-I3-KulkPA
Jeszcze nie wprowadzono opisu dla tego przedmiotu...
E-Learning
E-Learning (pełny kurs)
Grupa przedmiotów ogólnouczenianych
nie dotyczy
Poziom przedmiotu
podstawowy
Symbol/Symbole kierunkowe efektów uczenia się
FW1tkw_W06
FW1tkw_U04
FW1tkw_K03
Typ przedmiotu
obowiązkowy
Koordynatorzy przedmiotu
Efekty kształcenia
Po zakończeniu kursu student zna i rozumie historyczne i geograficzne uwarunkowania kuchni włoskiej oraz kulturę enogastronomiczną półwyspu apenińskiego; potrafi przygotować w języku włoskim opracowanie wybranych problemów z zakresu turystyki i gastronomii Włoch; wykazuje się przedsiębiorczością i kreatywnością.
2 ECTS
frekwencja - 30 godzin
przygotowanie zadan zaliczeniowych - 20 godzin
Więcej informacji
Dodatkowe informacje (np. o kalendarzu rejestracji, prowadzących zajęcia, lokalizacji i terminach zajęć) mogą być dostępne w serwisie USOSweb: